window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Радев се закани на парламента


Президентът Румен Радев скочи остра на сглобката, на която е премиер Николай Денков и заяви, че парламентът няма легитимност, за да промени Конституцията.


"Настоящото Народно събрание няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство, като процент гласували на последните избори, за да пренаписва Конституцията". Така че, на всички е ясно, че тези напъни за подмяна на обществения договор се правят най-вече за да се оправдае безпринципната коалиция. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас.


„А и партиите, които напират да пренапишат обществения договор, нямат, според мен, и моралната легитимност да го правят. Защото те събират парламентарна подкрепа със цената на предателство на собствените си избиратели", добави Радев.


„Службите за сигурност работят усилено. В момента най-важното е да не се допуска некомпетентно вмешателство в тяхната работа и продължаване на опитите за тяхната политизация. Докладът на Националния контратерористичен център показа, че няма пряка заплаха за националната сигурност. Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно”.


„Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС”, каза президентът.

bottom of page