window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Радев: Трябва ни отговорно управленско мнозинство


Президентът Румен Радев свика работна среща за предстоящите парламентарни избори. Събра представители на институциите , които се занимават с подготовката и провеждането на предсрочния вот на 2 октомври. Сред участниците в разговорите са председателят на Централната избирателна комисия, служебните министри на вътрешните работи, транспорта и външните работи.


От ЦИК вече увериха, че имат достатъчен ресурс за спокойно гласуване, а силовите органи определят купения вот като свой враг номер едно. Предстои среща и по отношение на охраната на машините за вота.


Румен Радев подчерта, че е много важно предстоящите избори да излъчат отговорно и устойчиво управленско мнозинство, което да се заеме с важните решения в държавата. Според държавния глава има нужда от повишаване на доверието в машинния вот. По думите му гласуването с машини е доказало своята ефективност в драстичното намаляване на недействителния вот и сгрешените бюлетини, допринесло е и за намаляване на купения вот.


bottom of page