window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Радев откри учебната година във Висшето училище по телекомуникации


Президентът Румен Радев откри учебната година във Висшето училище по телекомуникации и пощи.


"От нивото на комуникация и съобщенията зависи нивото на обществено-икономическото развитие на всяка държава", заяви Румен Радев на официална церемония по откриването на академичната учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи.


"Малко висши училища могат да се похвалят с вашата история, а и не само. Трябва да отдадем дължимото на българските държавници от българските години след Освобождението, които прозряха необходимостта от кадри в пощите и телеграфните агенции. Резултатът е много бърз и той е във вашето висше учебно заведение", сподели Радев.


На снимката: ректорът на университета Миглена Темелкова


По думите му подготвените кадри за телеграфа и пощите са сред пионерите в развитието на младата българска държава. "Днес вие продължавате тази традиция, защото и днес продължават да се готвят кадри за държавните, общински органи и за всички сфери на обществения живот", каза държавният глава.

На снимката: председателят на НД "Хан Кубрат" Веселин Костов, който се дипломира като магистър


Той поздрави ръководството на университета за новите хибридни специалности. Това не е просто значим принос в дадени сектори, а това е бъдещето на българското висше образование, подчерта президентът.
bottom of page