window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Радев награди френския посланик


Президентът Румен Радев се срещна на специална церемония с френския посланик у нас и отчете успешно френско - българско сътрудничество и приятелство.


Държавният глава връчи на Флоранс Робин орден "Мадарски конник" първа степен. Тя продължила да надгражда политическия диалог на най-високо ниво, по думите на държавния глава. Радев обърна специално внимание на дейността й по време на френското председателство.


Посланикът обяснила на френските институции и експерти българската позиция за РСМ, по думите му. Тя споделяше и отстояваше открито своите позиции, похвали я президентът. Пак благодарение на френския дипломат се оттласнал този казус в правилната посока.


По време на нейния мандат отношенията в търговията между двете страни са надминали над 2 милиарда евро, като за Радев това е далеч от възможностите ни и поиска повече френски инвестиции у нас.


Над 200 000 френски туристи са посещавали България преди пандемията. От своя страна посланикът на Франция подчерта, че не е очаквала малко след началото на мандата й пандемията да спре отношенията между държавите.


Войната се завръща на европейска почва, изтъкна тя. Заедно и със солидарност ЕС може да се справи с предизвикателствата. Дипломатът отчете съвместната работа за РСМ по време на френското председателство.


bottom of page