window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Радев връчва третия мандат на БСП


Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на "БСП за България". Това съобщават от пресцентъра на президентството.


Мандатът ще бъде връчен в понеделник, 18 юли, в 17 часа в сградата на президентството на "Дондуков" 2.


В петък държавният глава проведе поредица от консултации с парламентарните групи, по време на които БСП заявиха готовност да работят за съставянето на правителство в рамките на този парламент.


По време на консултациите партийният лидер Корнелия Нинова заяви, че ще търси политически, а не експертен кабинет, за да е ясно кой носи отговорност. Тя също така обяви, че няма да води преговори с ГЕРБ и ДПС, като социалистите биха поставили на масата програмата си и биха разговаряли с партньорите си от досегашната четворна коалиция.


Това се случи, след като правителството на Кирил Петков беше отстранено с вот на недоверие след разпад в коалицията.


Така при раздаването на мандатите Асен Василев от първата политическа сила - "Продължаваме промяната", не успя да намери необходимите гласове за съставяне на кабинет, а втората политическа сила ГЕРБ върнаха мандата на Радев, без дори да опитат да търсят сформирането на кабинет.

bottom of page