window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Пътят на коприната или "Наследството на Рашков"?


Автор: Виктор Волокин


Няма спор, че България е разположена на едно от най- стратегическите места на Стария континент. Неслучайно от много време насам ни свързват с основния трафик на нелегални мигранти в посока Западна Европа. Напоследък обаче схемата започна да "катастрофира". И започнаха да излизат наяве слабостите на цялата система на МВР. Защото явно министър Демерджиев не може, или не иска да се справи, по подобие на своя предшественик Бойко Рашков. Но да започнем отнякъде.


Колко буса с мигранти са засечени в неделя сутрин у нас? Оказва се, че институциите не могат да отговорят еднозначно на този въпрос - МВР и прокуратура. Поводът да задаваме този въпрос е противоречива информация, след като окръжният прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов съобщи, че преди случая с катастрофиралия бус край Чирпан е заловен друг, в който са превозвани отново мигранти. Към момента няма данни двата микробуса да имат връзка.


Нито в МВР, нито в Окръжна прокуратура - Стара Загора знаят с точност.


По информация на окръжния прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов преди случая с катастрофиралия бус е заловен друг бус, в който са превозвани отново мигранти. Именно той съобщи, че към момента няма данни двата микробуса да имат връзка. Друга информация около случая не е оповестена до момента, като от МВР и от Окръжната прокуратура в Стара Загора единствено потвърдиха, че и те имат тази информация, но неофициално.


Малко по- късно Нова телевизия съобщи, че се издирва още един бус с мигранти, но свързан с катастрофиралия, както и че е заловен предполагаемият организатор на канала за нелегални мигранти, свързан с катастрофата на АМ "Тракия".


Но какво значи организатор? Познат ли е той на органите на реда и защо не е следен? Защото надали да се е събудил в неделя сутрин с прозорливата мисъл да зареже всичко и да стане организатор на трафик на мигранти. Или просто организаторът е друг…

bottom of page