window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Протест срещу хомо – гаврата с Майстора


Будни граждани и представители на сдружение Български родителски централен комитет организират протест в подкрепа на великия ни художник Владимир Димитров - Майстора.
Припомняме ви, че в началото на месец февруари първо от neudobnitebg.com написахме за гаврта с Майстора. Сдобихме се с информация, че управляващата коалиция и по-точно „Национален фонд култура“ към Министерството на културата са отпуснали 10 000 лева за гей изложба с името "Другите българки". Тя ще бъде открита на 8 март и представя транссексуални българи, които позират като модели на Владимир Димитров-Майстора.

Протестът на БРЦК е именно срещу тази въпросна изложба, която ще опозори името на Майстора. Те също така ще отбележат и международния празник на жената – 8 март.

„Сдружение БЪЛГАРСКИ РОДИТЕЛСКИ ЦЕНТРАЛЕН КОМИТЕТ ви кани да отбележим заедно Празника на жената и майката, 8-ми март, като се обявим против опитите за нейното принизяване, опростачаване и срещу внушението, че нещо друго може да бъде жена, освен самата жена!

Нека да защитим и достойнството на българското изкуството, като се противопоставим на проекта изключителните картини на Владимир Димитров-Майстора да бъдат обекта на гавра чрез плагиатстване и използване на транс-сексуални хора за модели.

Ако смятате, че традициите ни трябва да бъдат опазени, ако смятате, че понятието жена и майка не трябва да бъде подменяно и че децата ни не трябва да бъдат обучавани на неолиберални псевдоценности, то ви очакваме в народни носии, да попеем български народни песни и да поиграем хора и да си кажем:

"БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ РОД ЩЕ ПРЕБЪДАТ ЗАРАДИ ТРАДИЦИИТЕ НИ, КОИТО СА НИ СЪХРАНИЛИ КАТО ХОРА"

#НеНаГавратасМайстора

bottom of page