window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Протест на Възраждане пред Министерски съвет (видео)Над 1000 симпатизанти на партия "Възраждане" излязоха на протест пред прозорците на Министерския съвет в сряда, 23 февруари 2022 г. На място има засилено полицейско присъствие.
В началото на протеста недоволните граждани затвориха централните столични булеварди "Цар Освободител" и "Княз Александър Дондуков", а в последствие се отправиха към сградата на Народното събрание.


На протеста за кратко се появи и премиерът Кирил Петков, който бе освиркван от множеството.


"Поставихме конкретни изисквания - интензивните легла да бъдат заети под 5%, обясни за пореден път министър-председателят, като репликата му отново бе посрещната с освирквания и не особено цензурни фрази от протестиращите. "Ние сме 6 милиона и половина. Трябва да спрем да се делим. Тук съм, за да чуя вашите критики", добави той.


По-рано лидерът на партията д-р Костадин Костадинов обясни, че отпада изискването за зелен сертификат, но само за посетителите, не и за работещите, които си плащат, за да работят.


Петков обаче, очевидно се афектира от поведението на симпатизантите на "Възраждане" и се оттегли в посока Министерски съвет без да отговори на въпроса, поставен му от Костадинов - кога правителството планира отпадане на тестовете на учениците.

bottom of page