window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

„Промяната“ ще се усети и във високите сметки за вода


Промяната в България продължава с ново покачване на цените. Този път това ще се случи с цената на водата. Нов скок е предвиден в бизнес плановете на водните дружества в страната.


Скъпият ток и нарасналите разходи за други консумативи стоят в основата на тези искания. Предложенията ще бъдат разгледани от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) този месец, а новите цени вероятно ще влязат в сила от юли.


Цената на водата в Хасково е и в момента е сред най-високите в страната. Жителите на областта сега плащат 3,52 стотинки за кубик. Засега поскъпване там няма да има, тъй като бизнес планът на дружеството не е одобрен, но хората са недоволни от качеството, става ясно от репортаж на националната телевизия.


Този месец жителите на Димитровград ще плащат 3,52 лв. за кубик вместо досегашните 1,86 лв., след като през април общината окончателно стана част от водната асоциация и цената се изравни с тази в Хасково.


Водното дружеството в Русе иска поскъпване с 30 на сто и вместо досегашните 2,94 стотинки хората ще трябва да плащат с 90 стотинки повече за кубик вода.


Цената на водата в Кюстендил и в Благоевград засега остава 1,27 лв. за кубичен метър, въпреки че в сравнение с миналата година разходите и на двете дружества са в пъти по-големи, посочват отчетите изпратени на КЕВР.


Според управителите на водните дружества поскъпването на водата е неизбежно заради нарасналите разходи по доставката ѝ.

bottom of page