window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Промяната" съсипва и автобусния ни бизнес"Продължаваме промяната" в транспорта. Министър Николай Събев е на път да фалира една от най-големите автобусни междуградски фирми у нас - "Юнион Ивкони". Според превозвача Събев е издавал противозаконни нареждания за отнемане на лицензи на транспортни фирми.


За това свидетелства служител на ИА "Автомобилна администрация", съобщават от "Юнион Ивкони". Министърът е разпоредил да се търсят, а ако няма - да се измислят толкова нарушения, колкото е необходимо, за да се оправдае предстоящото отнемане на лицензи. От транспортната фирма са подали и сигнал до Върховна касационна прокуратура.


Те са посочили нарушенията на редица нормативни документи, извършени от Николай Събев и ръководената от него администрация.


Държавният служител сам се е свързал с управителя на "Юнион Ивкони" и "Груп плюс", за да разкаже за отмъщението, което е подготвено от министъра на транспорта. Той е готов да съдейства на Следствието с информацията, която има. От "Юнион Ивкони" и "Груп плюс" са категорични, че пошлият сценарий на Събев няма да успее, поради липса на каквито и да било правни аргументи. Когато един министър на държава в ЕС има частен бизнес в сектора, който ръководи, това не е проблем. Когато един министър целенасочено унищожава Български пощи в името на развитието на частния си бизнес, това не е проблем. Когато един министър започне да разчиства конкуренцията и използва държавния апарат за репресии върху частни фирми, това не е проблем, заявиха от "Юнион Ивкони". От транспортната фирма са категорични, че Николай Събев, който иска да управлява повереното му министерство като частна фирма. Гласът на българският бизнес е гласът на свободния човек, който не желае да се върне чрез машината на времето на Николай Събев в 1944 г, казват още от "Юнион Ивкони".bottom of page