window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ПП съсипа финансовото ни състояние


След 7 месечното управление на "Продължаваме промяната" сме обеднели значително и все по-голям дял от доходите ни отиват за храна и гориво, което означава, че българинът обеднява сериозно. Това заяви пред Нова тв икономистът Кузман Илиев.


„Поели сме в Плана за възстановяване едни ангажименти към нашите европейски партньори, че ще намалим с 40% въглеродните емисии. Като прибавим и ангажимента на г-н Сандов от предходния кабинет, че до 2026 г. трябва да затворим 40% от нашия енергиен микс, става един апокалиптичен сценарий”, поясни Илиев.


По думите му в момента най-опасното нещо е да се опитваме по изкуствен начин да регулираме цените, например с таван.


„Това означава, че ако нещо го произвеждаме за 5 лв., и в момента, въпреки че е станало 7 лв. заради инфлацията, продължим да го произвеждаме на старата цена, никой няма да има стимул да го произвежда. Трябва да се насочим към създаване на капацитет. Цяла Европа трябва да спре този „енергиен холокост”, който си направи”, поясни още Илиев.


И даде съвет – хората да изчистят непродуктивните разходи и да заделят малко пари.


bottom of page