window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Промяната ни оставя без хляб


В България "Промяната продължава" и вече е напълно възможно в някои региони хората да не могат да си закупят хляб.


Ако не получим компенсации за електроенергията за месец май, за предстоящия месец юни, компенсация за новата цена на газа, както и започване на разговори за отпадане на ДДС, рискуваме България да остане без хляб в някои райони. За това предупреди пред Нова телевизия Марияна Кукушева от Националния браншови съюз на хлебарите.


Тя обясни, че някои производители нямат комбинирани пещи и работят само на газ. По тази причина, ако няма гарантирана доставка на га, те няма да могат да работят.

Живеем и работим в условия на безмяра и на вяра, защото не знаем разходите, които днес имаме, какви ще бъдат утре, посочи Кукушева и прогнозира още поскъпване на хляба.


Цената на хляба трябва да се повиши с 20%-25%, за да продължат производителите работа. Това мнение изрази Росен Иванов, управител на малък цех за хлебни изделия.


В подкрепа на думите си той припомни, че токът е поскъпнал с около 150% , брашното - с около 30%, а олиото - с около 100%.

bottom of page