window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Управляващите затриха и летния ни сезонНовата ни управляваща четворна коалиция, която трябваше да "продължи промяната" успя. Те разбиха един от успешните ни отрасли - туризма.

Туроператори предупреждават, че записванията за летните почивки у нас на практика са спрели и след пандемията браншът навлиза в нова криза.


Представителите на бизнеса подчертават, че туристическият сектор се нуждае от положителни послания, които да насочат вниманието към страната ни.


След започването на военните действия в Украйна много чуждестранни туроператори, които работят с България, анулират програмите за целия летен сезон, заявява Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти:


"Западна Европа започва много внимателно да гледа на Източна Европа и на България конкретно. Предпочитат да се концентрират за пътувания към Сведиземноморието, въобще към Югозападна Европа. Българските туристи също започнаха по-внимателно да предприемат пътувания, не толкова заради физическия риск, колкото заради прогнозите за една много сериозна финансова криза"."През летния сезон ще се разчита на българските, но и на туристи от съседните страни – Сърбия, Румъния, Северна Македония", каза още Димитрина Горанова:


"Също и на пазарите от Централна Европа като Полша и Чехия, които в последните години все повече заемат по-голям дял от процента туристи, които идват в България".


Необходимо е страната ни по-активно да предоставя положителна информация за готовността на туризма ни да посреща гости.


Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм подчерта:


"Положителни новини, положителна информация, нищо добро не ни чака, ако ние не започнем по-активно да комуникираме с пазарите".

bottom of page