window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Промяната" гони един от най-добрите ни кардиолози, слага техен човекУправляващите от "Продължаваме промяната" са склонни да прецакат както Демокрацията, така и една от най-важните ни системи - здравната. Киро и Асен са решили да сменят всички хора, които не са техни назначения преди да ни кажат сбогом и да си тръгнат окончателно за Канада.


Такъв е и случаят с един от най-добрите ни кардиолози - прогф. Генчо Начев, който е директор на "Света Екатерина". "Промяната" иска да го уволни и да сложи техен човек на негово място.


"Защо не сложат някой от заместниците му на негово място", попита бившият здравен министър по време на правителството на Жан Виденов д-р Мими Виткова.


За поста е подготвян проф. Николай Димитров, пише сайтът Епицентър.

За съжаление проф. Димитров в последното десетилетие обиколи доста лечебни заведения, където отзивите за него никак не са ласкави и това вече създава напрежение.


През 2010 г доц. д-р Николай Димитров е назначен за директор на Националната кардиологична болница от тогавашия министър на здравеопазвавето проф. Анна-Мария Борисова, която по-късно го и уволнява след сигнали за разхищения на държавния пари, тежки разногласия с екипа, довели до напускане на водещи кардиолози и специалисти.


Преди това, като и.д. шеф на бившата Трета градска болница доц. д-р Николай Димитров също се прочува с щедрото харчене от държавния бюджет на средства за луксозни автомобили, плазмени телевизори и суперлуксозно обзавеждане на кабинета си и т.н.


През 2015 година доц. Николай Димитров става изпълнителен директор на МБАЛ „Доверие“. И там не се задържа дълго - отстранен е за "лоша организация на работата в холдинга" и "прахосване на доста пари", както казват бившите му колеги пред. Отзивите за него "никак не са добри", споделят кардиолози, които не могат да повярват, че може да има решение за неговото слагане на върха на "Света Екатерина".


В дългата поредици от назначения и уволнения за известно време доц. Николай Димитров работи в болница "Сърце и мозък" в Бургас. Там става и професоор. Но също не се задържа и напуска през 2022 година по собствено желание.


"За да се говори сега за неговото назначение на ръководен пост в болница "Света Екатерина", това означава че проф. Николай Димитров има сериозни лични контакти ръководството на Министерство на образованието, казват от управляващите.


Спрягянето на името му не е заради професионалните му или менджърски качества и е учудващо как на човек с такава биография, който, където е минал, никъде не е оценен еднозначно, може да бъде поверено ръоводството на болница като "Света Екатерина", е мнението на водещи лекари и експерти.


Жалко, жалко, защото ще съсите тази болница, заяви бивш здравен министър. Търсят му място, защото е безработен или защото някой иска да овледее и това престижно лечебно заведение.bottom of page