window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Прокуратурата подхваща Кирил Петков?


Кирил Петков да отиде на прокурор за престъпно бездействие в качеството му на служебен министър на икономиката заради златните паспорти. За това настоя на брифинг в Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
„Настояваме спешно да се приеме предложението ни за пълна проверка на даденото гражданство срещу инвестиции“, настояват още от партията. „А там, където има нарушение, незабавно да се отнеме“, искат още от ДПС. Западните ни партньори отдавна казват, че златните паспорти са неприемлива практика. Затова ДПС иска спешно разглеждане на внесения от партията законопроект. Хамид Хамид обясни, че все по-неотложно става приемането на закона.


Той внася допълнение към сигнала, входиран в прокуратурата. Кирил Петков като служебен министър на икономиката възложил на Калина Константинова да извърши проверка и да изготви наредба за пълен контрол на всяка инвестиция, която е основание за придобиване на гражданство. Такава обаче не е приета – странно защо.


bottom of page