window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Продължаваме промяната" иска властта само за себе си"


Една от управляващите партии "Продължаваме промяната" иска властта само за себе си и не дава нищо на своите коалиционни партньори от "Демократична България" и ГЕРБ. Това сподели в сутрешния блок на БНТ лидерът на СДС Румен Христов.


"36-те депутати от "Продължаваме Промяната" се опитват да окупират всички властови позиции и дават много неясни сигнали.


Нека, но както се казва, сигурно ще си счупят главата. Нашето съдействие е, че подкрепихме правителството, опитахме се да подадем експерти. Вярвам, че по Конституция овластената личност е министър-председателят, но предлагайки кандидатури, ние искахме да помогнем, а не да се борим за тези места".


Христов смята, че и в групата на ГЕРБ-СДС, и в тази на ПП-ДБ има много по-добри експерти, отколкото сегашните министри. Министерският пост е политически пост, съответно и министрите са политически лица, заяви Христов.


"Оправданието "не искам хора, които вече са управлявали" - ами г-н Денков и той е управлявал като министър. Много неясни неща и неясни сигнали - да не ни изчерпят търпението".


"Да не ги плаша още отсега, но по принцип е добре, когато получаваш подкрепа, да комуникираш с тези, които те подкрепят и за важни неща да търсиш общи съгласия. Тепърва в парламента ще влизат законопроекти от Министерския съвет и ако предварително нямаме съгласуваност, могат и да не минават", посочи лидерът на СДС.


"Това не е коалиция. От една страна сме част от управлението, от друга се опитваме да бъдем коректив, опозиция. Ние сме в много странна позиция. Трябваше да бъде преустановено управлението от служебни правителства. Нека кабинетът поработи, ние сме добронамерени", каза още лидерът на СДС.


"Радвам се, че направихме това правителство, защото спряхме едноличното управление на президента Румен Радев", заяви лидерът на СДС.


Христов посочи, че неразбирателствата между управляващото мнозинство ще забавят и разговорите за регулаторите: "Ние не можем да се разберем за парламентарните комисии и докато не постигнем някакво разбирателство, ще вървят трудно разговорите за регулаторните органи, ВСС, инспектората и т.н".

bottom of page