window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Премахват фашисткия зелен сертификат


Победа за www.neudobnitebg.com и всички българи със свободен дух.


Министерство на здравеопазването премахва фашисткия зелен сертификат. Това ще се случи с нов план за измислената епидемична обстановка. На три стъпки, първата от която влиза в сила от 24 февруари, ще отпадне зеленият сертификат, но ще се въведат и други мерки.


Министър Асена Сербезова отрече решението за отпадане на сертификата да е взето предвид протеста на "Възраждане", който е организиран за сряда, 23 февруари. Следим комплекс от показатели, увери Сербезова.


Главният здравен инспектор Ангел Кунчев посочи трите етапа:Първа стъпка: От 24 февруари се дава възможност за посетителите в заведения да не се изисква зелен сертификат. Остава обаче в сила изискването за зелен сертификат за персонала. Също така в центровете за обучение и подкрепа ще могат да се събират деца до 12 в група.


Втора стъпка се очаква да бъде направена на 5 март - тогава за посещения без зелен сертификат се отварят за посещение и други обществени дейности и услуги. Тук обаче остава отново изискването персоналът да има сертификат. Присъствените и групови занимания с деца ще се провеждат без ограничения, но при спазване на дистанция и дезинфекция. Ще може и да се смесват паралелки ученици.


Също така граничният здравен контрол става според цветовите зони, като отпада тъмночервената зона, т.е. ще може да се влиза в страната от всяка една държава в света след представяне или на сертификат за ваксинация или отрицателен ПСР тест.


Третата стъпка е от 20 март, когато посещенията на дейности и услуги ще става без ограничения и без изисквания за зелен сертификат. От тогава зеленият сертификат ще важи само за пътуване в чужбина, където това се изисква, заяви Ангел Кунчев.


Предвижданията на експертите са маските в закрити помещения и в градския транспорт да отпаднат възможно най-късно, тъй като реално това е нещото, което ни предпазва, обясни главният здравен инспектор.

bottom of page