window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Превратът" на Къро и Компания!Автор: Виктор Волокин


Векът е 21-ви, държавата е България:


„Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев"


"Къро също е насреща и Овидио от Швейцария"


"Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета. Ние ще им кажем какво"


"Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага"


"Има и по-радикални варианти, но засега така действаме“


Много мило, както би казал първообразът на "Ергенът". Аз обаче ще превърна в традиция, когато онемея за миг от цялостната ситуация, да дописвам в рими върху белия си лист:


"Идват избори на втори,

всичко пак ще е фиаско.

От чужбината говорят

Къро, Цецо, бате Васко…"


Нямам никакво намерение да се интересувам кой е Овидио от Швейцария. Звучи ми леко, като герой на Шекспир, но не толкова…герой. Интересни са другите. Интересно е какво ги обединява. И тук, дори и малките деца биха се усмихнали. Та те са в чужбина, защото българското правосъдие ги преследва. Преследва ги, защото са откровени мафиоти.


Тук идва "лошото". Мутрите от 90-те години не се намесиха в политиката. Просто си рекетираха, а част от тях, дори и днес са споменавани с добро. Те си пиеха в Кюстендил, Студентски град и Слънчев бряг и си имаха техните слуги във всяка една обществена прослойка. Просто това се наричаше йерархия по "онова" време!


Но за съжаление на "Къро, Цуро и Въро" онова време свърши. Както свършва пътя в политиката и на "Пе-петата" след тези разкрития на т.нар. "каскет". А сега за момент ще отклоня вниманието ви, за да не изпаднете в прекалена носталгия по младостта си. Все пак сме 2023 г.


След всички изнесени данни, факти и записи би следвала мобилизация от страна на МВР. И то оперативна мобилизация, нямаща нищо общо с това да носиш стълбата на някой си дрогиран комунистически внук, убил току що две млади момичета! "Да, ама не", както казваше Петко Бочаров.


Ресорния министър Демерджиев се направи на разсеян, опипвайки провисналите си, окосмени и деформирани меки части на тялото си, заляти със старчески папиломи. Щото го е страх от Цецо от Белград. От хората в Дубай. И от Къро, който май е в ЮАР при Веска Меджедиева. Знам, че не помните коя е тя! Но кой всъщност е Къро?


Бивш Висаджия, чието име е свързано с рекет, контрабанда, изнудване, убийства и всичко, за което се сещате ако сте живели през 90-те години на миналия век. Запознати дори твърдят, че финансовите постъпления всеки месец към Къро и неговите партньори се равнявали приблизително на 10 милиона лева. Което са доста пари, дори за човек, криещ се в Южна Африка.


Какво щеше да се случи, ако Къро беше гражданин на друга държава и обсъждаше със свои приближени, сред които и самообявил се за „разследващ“ журналист - поръчков писач на доноси и пасквили? В САЩ, например, с Къро щеше да се случи онова, което се случва с латиноамериканските наркобарони, които биват извличани от именията в джунглите и вкарвани в щатските затвори за по 100-150 години. В „европейска“ България Къро се изявява като координатор на престъпен картел срещу българския главен прокурор. Звучи абсурдно, но е факт.


Какво всъщност очакваме от медиите, когато чуваме как „разследващ“ журналист от BIRD, чието най- вероятно название е Димитър Стоянов, се отчита по телефона на Къро и обсъжда с приближени на криминалния бос следващи стъпки по компрометиране на опонентите им.


И вие си мислите, че гласувайки променяте нещо? А дали в оставащите дни до изборите ще чуем адекватен отговор от „Кокорчо“, за когото Къро говори с присмех.


Ще завърша с един призив към новите коалиционни партньори на "Кокорчо": "Хайде сега- Правосъдие за всеки!" Нали това ви е любимото. Или Къро ще ви се кара?


bottom of page