window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ПП се разпада, но властта не сдава


Бившите управляващи от "Продължаваме промяната" са пред разпад, защото в парламентарната им група има няколко фракции, които са на различни настроения. В най-голяма конфронтация помежду си са хората на Асен Василев с тези на Даниел Лорер.


Към последния влиза и депутатът Александър Дунчев, който се очертава като първия отцепник от партията. Преди няколко дни той заяви в телевизионно участие, че в ПП има хора, лакоми за власт и постове. Това се очерта и в днешното изявление на председателя на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.


"Ще отидем на срещата с ГЕРБ със заявките, които сме дали на нашите избиратели, а те са да не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ и да разговаряме за проблемите, които стоят пред българските граждани, които ние сме формулирали в 16 мерки. Това заяви пред БНР председателят на ПГ .


Той подчерта, че мястото на разговорите е в парламента, ясно и прозрачно - пред очите на българските граждани.


Няма нищо задкулисно в тези договорки и никакво външно участие на контактни групи, категоричен бе Гюров и уточни, че срещата е била договорена между Десислава Атанасова и него, като председатели на двете парламентарни групи.


Гюров отрече върху него или върху ПГ на партията да е имало външен натиск, за да се случи срещата с ГЕРБ.


Той посочи, че въпросите, които трябва да се обсъждат, са за дневния ред на Народното събрание в следващите дни и месеци.


bottom of page