window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ПП са нанесли щети на България за десетки милиарди


Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разкри множество далавери на Кирил Петков и Асен Василев и тяхната групировка, наречена партия "Продължаваме промяната".


Той разкри с цифри и факти далаверите им с пост в социалните мрежи. Разбра се, че щетата, която двамата са нанесли на България е десетки милиарди.


Ето го целия пост на Делян Добрев във Фейсбук без редакторска намеса:


"В последния ден на годината е време за равносметка. Това е моментът да направим трезва оценка на изминалата година и да отправим пожелания и надежди за новата.


Моята оценка за управлението на "Продължаваме Промяната" и колко ни струва тя е следната:


😫 30% надценка заради посредниците при покупка на газ за 2,5 млрд лева или чиста щета за българското общество от 750 млн лева.


😫 1 лев на литър свръхпечалба на Лукойл при 2,9 млрд литра консумация за периода март - декември или чиста щета за българското общество от 2,9 млрд лева.


😫 Забавяне на тегленето на дългова емисия от Асен Василев доведе до по-високи разходи за лихви в размер на 1 млрд лева. Дългът е с матуритет 5 и 7 години, тоест чистата щета нанесена лично от Асен Василев е в размер на над 5 млрд лева.


😫 Според средносрочната фискална рамка на Министерство на финансите, заради финансовата политика на Асен Василев в следващите 3 години ще трябва да се изтегли нов дълг в размер на 38 млрд лева. За сравнение, всички 24 правителства от 1985 година до сега са изтеглили сумарно нетен дълг към момента от 37 млрд лева. Тоест само за 3 години ще удвоим дълга на България в номинална стойност.


😫 Отдалечихме се от еврозоната. Това струва на страната ни 1 млрд лева преки разходи на година.


😫 Ангажиментът на "Промяната" за намаляване на въглеродните емисии от въглищни централи с 40% до края на 2025 година ще доведе до преки загуби за БВП в размер на 6 млрд лева на година след 2025.


😫 Двойно по-голямата инфлация от средната за ЕС доведе до обедняване на домакинствата с 20 милиарда лева.


‼️Сумарната щета за краткото управление на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лева. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и вероятно Кирил и Асен чрез сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и т.н. Такъв теч на национален капитал няма дори по време на създаването на външнотърговските фирми в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, сега я ограбиха двойно и тройно.


Днес обаче е и ден за пожелания и надежди за новата година. Моите за България са следните:


🤞 Повече никога да не ни управляват изпечените измамници от "Продължаваме Промяната".


🤞 Да имаме правителство, а не нови предсрочни парламентарни избори.


🤞 Да влезем в Еврозоната на 01.01.2024. Това ще донесе на страната ни ниски лихви, повече инвестиции, повече износ, повече туристи, по-ниска инфлация, по-малко разходи за фирмите и безброй други ползи...


🤞 Да влезем в Шенген.


🤞 Инфлацията да се укроти до под средната за ЕС. Това ще спре обедняването и ще ни върне на пътя на увеличаващите се реални доходи и пенсии.


🙏 А в лично качество желая на всички здраве, късмет и успехи. Дано свърши тази кървава война в Украйна и на света се възцари мир!


На многая лета!


Наздраве! 🥂


bottom of page