window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ПП и ДБ погазиха Решение на ЦИК!


Автор: Виктор Волокин


Коалицията ПП/ДБ продължава да всява паника в политическия живот у нас! Този път те станаха обект на подигравки заради огромно закъснение в сроковете при опит да "присъединят" към себе си нов коалиционен партньор. Така поради разсеяност или юридическо невежество хората на Промяната, на този етап, остават без Земеделци в своята компанията.


Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира промяна в състава на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“, регистрирана с Решение на комисията №1662-НС от 15 февруари 2023 г. Решението е публикувано на страницата на ЦИК.


В 17:40 часа в ЦИК е постъпило заявление от "Продължаваме промяната – Демократична България“, подписано от представляващите коалицията Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, подадено от пълномощника Мартин Бъбаров, с което е заявена за регистрация промяна в състава на коалицията, изразяваща се в присъединяване на политическа партия "ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ“, се посочва в информацията.


Заявлението е заведено в регистъра на коалициите в партидата на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ под №4а на 25 февруари 2023 г.


Съгласно чл. 144, ал. 1 и ал. 2 от Изборния кодекс промени в състава на коалиция, настъпили след регистрацията й, се извършват след подаване на заявление и представяне на решение за промените и съответните документи не по-късно от 35 дни преди изборния ден, пишат от ЦИК. С приетата с Решение № 1583-НС от 2 февруари 2023 г. хронограма и т. 46 на Решение №1595-НС от 6 февруари 2023 г. е определен краен срок за подаване на документите за извършване на промени в състава на коалиция - 17:00 ч. на 25 февруари 2023 г.


Документите са постъпили след изтичането на този срок, за което приносителят изрично е уведомен, като това обстоятелство е вписано в Регистъра на ЦИК, се подчертава в текста.


Решението за отказа подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в тридневен срок от обявяването му, се казва в него.


Остава ни само да се молим лидерите на Коалицията да не закъснеят за изборите на 2 април. Ако го направят лично аз ще се усъмня, че това е формата им на тих протест в защита на фирмата Сиела Норма- монополист в премахнатия 100% машинен вот.bottom of page