window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ПП/ДБ бламира Плана за възстановяване!Автор: Виктор Волокин


"На нероден Петко, купили му капа!" Всички сме чували този израз, чието значение е: Когато предварително се правят приготовления и се кроят планове за нещо съвсем несигурно, за което не се знае дали въобще ще се осъществи. Същото е и в политиката ни, тези дни, по Великденски.


С мотив влизане в Шенген, работната група на ПП-ДБ лансира законопроекти, които нямат нищо общо с Плана за възстановяване и устойчивост. За това алармира „Труд” от участници в консултациите с ГЕРБ/ СДС. С приоритет от ДБ настояват да се гледат от Народното събрание промените в НПК. От ПП-ДБ бързат и с промените в НК, които също не са част от комплекта с 22 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване. Въпреки инфлацията… и въпреки Парапета!


За да получим втори транш от парите по Плана за възстановяване, включените закони в областта на правосъдието са: изменения за реформа на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, промени в Закона за правната помощ и изменения на нормативната уредба във връзка с подаването на сигнали за нередности. Промените, свързани с въвеждането на задължителна съдебна медиация вече бяха приети.


И тук идва времето на съмнителните компромиси. "Спечелихте ли? Загубихте ли?" Това са грешните въпроси. Правилният въпрос е: "Направихте ли всичко възможно?" И ако е така, тогава дори и да бъдете бит по точки, никога няма да загубите." Думите са на американския психолог Карол Дуек. А ние се питаме: Всичко това само с цел власт ли е?


bottom of page