window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

ПП – Агенти от ДС, Америка за България и конфликт на интереси


Управляващата партия „Продължаваме промяната“ се оказа сбирщина от хора, които са от „Америка за България“, агенти на Държавна сигурност и замесени в конфликт на интереси.


Вчера КПКОНПИ започна проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за Иван Христанов, който е заместник-министър на земеделието. Проверката е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър, съобщават от Антикорупционната комисия.Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това - при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.


Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.“, се посочва още в сигнала.Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.Бащата на Иван Христанов – Маркос Христанов пък е виден агент на Държавна сигурност с повече от 10 години стаж в службата. Регистриран е там на 10 март 1977 година.


Очаквайте подробности по тази тема само и единствено в neudobnitebg.com.


Още в началото на мандата на „Продължаваме промяната“ излезе и интересна информация, че голяма част от депутатите на Кирил Петков са обвързани с фондация „Америка за България“.


От 67 депутати на "Продължаваме Промяната":- 22-ма са обвързани с ABLE (Асоциацията на българските лидери и предприемачи), финансирана от фондация "Америка за България".


- 13 идват от "Харвардските курсове", финансирани от фондация "Америка за България".


- 8 са свързани с АУБ (Американския университет България), финансиран от фондация "Америка за България".


- 24 лица са бизнесмени или служители на НПО-та, формално обвързани с предните лица.

bottom of page