window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Полша "се озъби" на Русия


Полша показа мускули в лицето на министъра на отбраната на страната Марчин Очепа. Той заяви, че съвсем скоро може да обявят война на Русия.


"Има сериозен риск от война между Полша и Русия в периода след 3 до 10 години, което време трябва да се използва за максимално довъоръжаване на полската армия. Това заявява заместник-министърът на отбраната на Полша Марчин Очепа в публикувано днес интервю във вестник "Дженник газета правна".


Изданието посочва, че в проектобюджета за следващата фискална година са предвидени рекордните 97 милиарда злоти (20,55 млрд. евро).


По този повод Очепа казва, че благодарение на усилията на министъра на отбраната Мариуш Блашчак, който е и вицепремиер, Полша осъществява "най-амбициозната програма за въоръжаване в историята си" и тези средства ще помогнат за нейното ускоряване.


По думите му с тях Полша ще се сдобие с танкове "Ейбрамс" и "Кей 2", самоходни гаубици "Краб" и "Кей-9", ракетни системи за залпов огън "Хаймарс" с прилежащите им разпознавателни и комуникационни спътници, а също фрегати ракетоносци за бойния флот и дронове.

bottom of page