window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Половината свят дължи СВОБОДАТА и ЖИВОТА си на Русия!


Финландски блогър написа обстойна статия в социалната мрежа Фейсбук, свързана с факти, касаещи държави от цял свят, които дължат живота и свободата си на Русия. Вижте:


Питате за резултатите от руските "агресии"? Те са както следва: Половината Европа и част от Азия получиха своята държавност от ръцете на тази конкретна държава.

Нека си припомним кой е:

- Финландия през 1802 и 1918 г. (до 1802 г. никога не е имала собствена държава).

- Латвия през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала своя държава).

- Естония през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала своя държава).

- Литва възстанови държавността през 1918 г. също благодарение на Русия.

- Полша възстановява държавата с помощта на Русия два пъти, през 1918 и 1944 г. Разделянето на Полша между СССР и Германия е само кратък период!

- Румъния се ражда в резултат на руско-турските войни и става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 г.

- Молдова като държава се ражда вътре в СССР.

- България е освободена от потисничеството на Османската империя и възстановява независимостта си в резултат на победата на руските оръжия в Руско-турската война от 1877-1878 г., която има това за цел. В знак на благодарност държавата България участва в две световни войни като част от антируските коалиции. Сега България е член на НАТО, а на нейна територия са разположени американски бази. След 1945 г. на територията му няма нито един руски войник ...

-Сърбия като суверенна държава също се роди в резултат на тази война.

- Азербайджан като държава се оформя за първи път едва като част от СССР.

- Армения беше физически запазена и възродена като държава само като част от СССР.

- Грузия беше физически запазена и възродена като държава благодарение на Руската империя

- Туркменистан никога не е имал държавност и я е формирал само като част от СССР.

- Киргизстан никога не е имал държавност и я е формирал само като част от СССР.

- Казахстан никога не е имал държавност и я е формирал само като част от СССР.

- Монголия никога не е имала държавност и я е формирала само с помощта на СССР.

- Беларус и Украйна също получават държавност за първи път в резултат на Великата октомврийска революция като част от републиките на СССР. И едва през 1991 г. (също от Русия) получиха пълната си независимост.Също така си струва да се обмисли ролята на Русия-СССР в раждането и формирането на такива държави като Китай, Виетнам, Северна Корея, Индия, Гърция (отвзета е от турците от Русия през 1821 г.), Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и др.

Това е толкова странна "агресия" исторически проявена от руснаците!

Със значителния принос на тази страна дори Швейцария постигна независимост от Франция. Или по-скоро е направено благодарение на Суворов (преди 217 години) и оттогава Швейцария никога (!) не е воювала;

Също така се проведе:

- Освобождението на Австрия от Третия райх през 1945 г.;

- Освобождението на Чехословакия от Третия райх през 1945 г.;

- Позицията на Екатерина II през 1780 г. със създаването на Лигата за въоръжен неутралитет и действителната подкрепа на Северноамериканските Съединени щати в борбата за тяхната независимост от Великобритания.

- два пъти през последните 2 века Русия дава независимост на повечето европейски държави след унищожаването на Хитлер и Наполеон;

- позицията на Сталин в преговорите със САЩ и Англия, която дава възможност на Германия да запази държавността след поражението през 1945 г.;

- позицията на Горбачов, която позволи повторното обединение на двете Германия през 1990 г. без излишни проблеми;


- Помощ на СССР за Египет, след което успява да оцелее и да затвърди независимостта си във войната с Израел, Великобритания и Франция през 1956-57 г.

- Намесата на СССР през 1967 г., която спря войната между Израел и Египет (всъщност спаси арабите от поражение в две войни през 1967-74 г.).

- Решаващата роля на Съюза, който осигури завоюването на неговата независимост от Ангола през 1975 г.


И накрая, основното. Именно СССР след победата във Втората световна война изигра ключова роля за гарантиране на независимостта на повечето колонии в Западна Европа в процеса на глобална деколонизация, стартиран от Съюза.


Цялата история на Русия показва, че тя е била последователна при всяко управление и система в отстояването на принципите на независимост и самоопределение на нациите и народите. Именно тя помогна по всякакъв възможен начин да се създаде многополюсен свят във всяка епоха и по всяко време.За съжаление, много често в същото време тя жертва собствените си интереси и ако политиката на майката Русия, поне за малка част, би била подобна на британската, тогава половината свят щеше да бъде част от Руската имперска общност на нациите, а руският народ ще се къпе в лукс, като шейховете на Саудитска Арабия, за сметка на държави и техните столици, освободени от други колонизатори.


ЕТО ЗАЩО ПОЛОВИНАТА СВЯТ ДЪЛЖИ НА РУСИЯ ЖИВОТА И СВОБОДАТА СИ! И затова всички сте толкова виновни пред тази велика държава!

Сега, повече от всякога, е наложително да се направи всичко, така че светът никога да не забрави за това, винаги да помни приноса на съветския народ за освобождението на Европа от фашизма.

bottom of page