window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Полицаи и пожарникари на протест срещу „Промяната“


Полицаите и пожарникарите в страната не са доволни от „промяната“, която им се предлага от новото правителство и ще излязат на протест на 19 февруари на пл. "Независимост".


Официалната причина за недоволството им е ниския бюджет и готвените промени в МВР. С пост във фейсбук от "Огнеборец" съобщават, че решението е взето на заседание на управителния съвет на синдиката, състоял се в преди два дни. От същото решение става ясно, че униформените не са съгласни с текстовете в бюджета, които касаят перата "персонал" и "капиталови разходи".


От УС обясняват в решението си до членовете, че протестът е и заради неяснота, генерирана от изказвания в медиите на новите политици, "упражняващи се на тема реформи в МВР".

От синдикалната федерация на служителите в МВР също ще протестират. Инициативите започват в сряда на регионално ниво, а общият протест на този синдикат е на 20 февруари (неделя).В съобщение до медиите от федерацията посочват, че в предложения проектобюджет не са отчетени инфлацията, довела до ръст на цените, задълбочената диспропорция в заплащането в различни ведомства от сектор "Сигурност" довела до изоставане на служителите в МВР с 15 на сто, допълнителната натовареност на работещите в МВР с охраната на провеждани в държавата избори за представители в НС, засилващата се мигрантска криза, довела до увеличаване на ангажиментите на МВР по овладяването й.


От синдиката са на мнение, че в предложения бюджет не е предвидено финансово обезпечение за изготвяне на функционален анализ на МВР в първите 6 месеца на управление, който да доведе до цялостна и нова визия за функциониране на ведомството.

bottom of page