window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Политически скандал в Свищов с бивш депутат на "Възраждане"


Официалното откриване на дългоочакваните празници на град Свищов бе белязано от небивал политически скандал.


Концертът на дует „Ритон”, поканени от официалните организатори - община Свищов и патрона на тържествата кметът Генчо Генчев бе прекъснат по средата на изпълнението на песните им, за да бъде поканена на сцената Цвета Галунова - бивш депутат от партията на Костадин Костадинов „Възраждане” и настоящ кандидат-депутат от листата на Българската социалистическа партия (БСП).

Здравко от „Ритон” обяви, че кандидат-депутатът се застъпва за българската музика и квотите за българска музика в националния ефир и че подкрепата за тези каузи следва да се изрази в подкрепа за кандидатурата на Галунова на предстоящите избори.

Самата Цвета Галунова излезе на сцената, взе думата и благодари на музикантите, подарявайки им букети с цветя, което говори, че тази проява най-вероятно е била режисирана. Досега никога прояви на директна политическа агитация по повод свищовските празници не са били предмет на обществено внимание.


Празниците на Свищов са съвпадали календарно с местните избори и винаги действащите градоначалници са се опитвали да покажат, че се ползват с любовта на избирателите, но това се е случвало по сравнително деликатен начин. До директна политическа агитация обаче не се бе стигало до тази вечер. Още повече, че друг кандидат-депутат и действащ заместник-кмет в лицето на Станислава Стоянова също бе официален гост на събитието.

bottom of page