window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Под 3 милиона събра "Българската Коледа"


Двадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", провеждащо се под патронажа на президента на Република Българи събра малко над 2 720 000 лева тази година. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

Това означава, че средно между двама и трима души на глава от населението са пуснали един СМС. Като споменем, че много хора пращат повече от един СМС или се обаждат благотворително на оставения телефон, това означава, че много българи не са се отзовали на добрата инициатива, а заключението е следното:


Изпратени са 350 000 дарителски SMS-а на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември в гр. Велико Търново. Наличната сума в дарителската банкова сметка на инициативата е над 2 310 000 лв., a близо 60 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.


В подкрепа на децата на "Българската Коледа" от сцената на Народния театър послания отправиха популярни български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.


Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Левон Манукян, Орлин Павлов, Миро, Графа, Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Рафи Бохосян, Дони и Нети, Люси Дяковска, Еделина Кънева, Деси Добрева, дует "Авеню", Владимир Пенев, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Дара Екимова, Никола Тодоров, Александър Мутафчийски, Нели Рангелова и вокална група "Детски свят", Националният ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев", детска вокална група Бон-Бон с ръководител Рози Караславова и Детски хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова, посветиха своите изпълнения на нуждаещите се от подкрепа деца.


Двадесетото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на месец ноември 2023 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно.


bottom of page