window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Пиян депутат от „Промяната“ блъсна човек на пешеходна пътека


Депутатът от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова е ударила пресичаща на пешеходна пътека жена, вследствие на което й е причинила средна телесна повреда.


Според информация на neudobnitebg.com от Прокуратурата близката до Кирил Петков Стефанова е шофирала пияна. Полицаите на място са опитали да я тестват с дрегер за алкохол, но след като тя се обадила лично на вътрешния министър Бойко Рашков, тестът за алкохол не бил направен.Главният прокурор на Република България е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета й.


От прокуратурата посочват причината-нуждата от наказателно преследване във връзка с образувано досъдебно производства за престъпление по чл. 343а, ал. 1, вр. с чл. 343, ал. 1 б. "б", пр. 2-ро от Наказателния кодекс.


То е образувано на 13.12.21021 година по Закона за движение по пътищата.

Прегледа на пострадалата жена показва, че е със спукана кост, което ще доведе до затрудняване на движенията на пострадалата повече от 30 дни.


Такова увреждане според Наказателния кодекс се квалифицира като средна телесна повреда и предполага образуване на досъдебно производство, каквото е било и образувано.


Депутатът от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова досега не е изразила съжаление от постъпката си и доколкото имаме информация не е потърсила пострадалата жена, за да й се извини или пък да плати лечението й.


Рена Стефанова е адвокат от Русе. Част е от адвокатско дружество "Стефанова, Мянкова, Стефанов".


Практикува в областта на гражданско, търговско, административно право, както и по правни проблеми, свързани с всички видове транспорт и логистика. Предоставя услуги в качеството си на медиатор.По време на изборите за 47-и парламент тя е втора в листата на „Продължаваме промяната“ в русенския регион. Участието й в листата веднага след водача Николай Събев не е изненада, тъй като двамата се познават и работят заедно от години, а компанията ЕКОНТ ползва изключително много адвокатските услуги на Рена Стефанова.


Заради сериозните си връзки, жители на Русе смятат, че Стефанова ще се отърве и няма да понесе наказателна отговорност за това, че за малко не е отнела човешки живот.

bottom of page