window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Пияната Княгиня "финтира" правосъдието


Заприличалата на маймуна от множеството й пластични операции Княгиня Калина се прочу с пиянската си изцепка, когато беше хваната да шофира в нетрезво състояние.


Тя ще остане на свобода срещу налагане на подписка.


Утре се очаква кварталният полицейски инспектор да ѝ връчи призовката заради повдигнатото обвинение.


Припомняме, че под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се водят действия по разследване по образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.


Понастоящем е установено, че около 15,00 ч. на 19.08.2023 г. в района на хотел „Мура“ в к.к. „Боровец“, община Самоков, К.С. шофирала лек автомобил, м. „Сузуки“. Водачът бил тестван за употреба на алкохол, при което техническото средство отчело 1,5 промила.


К.С. отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на органите на реда.


Вече има повдигнато обвинение.


Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор, въз основа на събраните доказателства, ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта.


За подобно провинение законът предвижда от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв.

bottom of page