window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Перверзия: Активисти на ДБ на протест в защита на транс и интерсекс хората!?!


Автор: Виктор Волокин


Нова коалиция и нови ценности. Десетки се събраха снощи на протест пред Съдебната палата заради решението на ВКС да отнеме правото на промяна на половия маркер в документите на транс и интерсекс хората в България.


Една от тях беше и трансмомичето Емили Йорданова, по-известна като Емили Тротинетката. Освен със своите "полови сензации" тя/той/то стана известна и с политическите си пристрастия към една от партиите на т.нар. промяна, а именно ДБ.

Един от организаторите на протеста посочи, че решението на ВКС е в абсолютен разрез с европейската практика, правото и „там накъдето светът се развива“.


Тя отбеляза, че с протеста искат да изразят солидарност с транс хората и искат да заявят категорично, че „подобно поведение, потъпкващо правата и правото на съществуване на транс хората е недопустимо”.

Организаторът на протеста настоя „да се спазват законите на ЕС“. „Надяваме се да има промяна на решението на ВКС или поне смели съдии, които въпреки това решение да направят стъпки и да прилагат европейското право”, подчерта Драгоева. „Общността няма да се предаде. Ние ще продължим да водим дела и да се борим за правата си”, категорична бе Мануела Попова. Според наши читатели исканията на протестиращите са меко казано ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!


bottom of page