window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Парите от контрабанда отиват при управляващите"


Основателят на Легия "Антимафия" Григор Здравков разкри защо управляващите от "Продължаваме промяната" са поискали да завземат независимия частен бизнес на фирма "Евролаб 2011" на границата на "Капитан Андреево".


"Част от парите от контрабандата отиват при управляващите, а контрабандата на наркотици се ползва с чадър от управляващите", заяви Здравков.


Той изказа хипотеза, че случилото се е било с цел "този бизнес да бъде даден на друг представител на частния бизнес".


Григор Здравков подчерта, че и на другите гранични пунктове има частни лаборатории и има хора с частен бизнес, които извършват товаро-разтоварна дейност, има и частни фирми, които представляват фирмите:


"Дори в момента на "Капитан Андреево" фирмите, които правят представителство, са 3 или 4. Не мога да разбера защо на границата хамалските услуги (товаро-разтоварна дейност) трябва да се извършват от държавна структура".


Неговата прогноза е, че в предстоящия доклад на проверяващите от ЕС "няма да е в полза на сегашното ръководство на БАБХ".


Здравков съобщи, че е е бил подал сигнал за конфликт на интереси на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов:


"Два месеца КПКОНПИ не отговаря. Г-н Христанов тихомълком на 26 юни е напуснал фирмата, в която твърдя, че е в конфликт на интереси. Познайте към кого е молбата му за напускане - друг виден общественик - Елвин Гури. А адвокатската кантора, която е внесла документите на г-н Христанов на 23 май, защото той явно е много зает и не може да отиде до Търговския регистър, е кантората, в която е работила Лена Бориславова. Друг човек, който обвързах с г-н Христанов и с Елвин Гури, Евгений Найденов - той е съветник на премиера".


Според него бизнесменът Спас Русев стои зад "цялата тази схема".bottom of page