window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Пандемията "комар" на лихва"


Обществото ни в голяма степен е болно. Болно от "комар", но не от малария, а от хазарт. И е готово на всичко за още една врътка, да "избие" загубата. С риск да му избият зъб, дори да остане на улицата.


Ето как процъфтяват и т. нар. финансови институции - от бързите кредити до класическите лихвари. Някои дори си имат собствени игрални зали, за да затворят процеса. Чудя се как не са си отворили офиси на собствените лихварки направо в собствените казина.


Струва ви се нереално, сюрреалистично, дори невъзможно? Огледайте се. Вгледайте се в себе си, вгледайте се в близлите си. Без значение дали са материално обезпечени, най-вече в необезпечените. Машина до машина от тузари до баничарки.


Нормално ли е? Болестите на обществото се познават по рекламните блокове. До скоро всички търкаха билети с надежда за бърза печалба. Целенасочено или не го приключиха този бизнес. Но, както всички знаем, в природата не остават празнини.


Направи ли ви впечатление, че по време на рекламните паузи на отминалото световно по футбол се рекламираше само хазарт. Какви ли не сайтове за залози. Кой с по-добри "бонуси" от другия.


Виждам го от първо лице, уважаеми. По случайност или не, работя в този омагьосан кръг и съм свидетел на, както бих го нарекъл, "бича на българина в 21-век". Виждам как зависими от хазарта хора те гледат и лъжат, че им трябват 300-500-1000 лева за ремонт, а в очите им рефлектира "едноръкия бандит" на хай ролер.


Зависими от комара са не само тези, които взимат парите, но и тези, които ги дават. Основна тема са кой на какво заложил и изкарал или загубил.


Малко са хората у нас, които не се блазнят от хазарта и не го смятат като вариант за печалба или страничен приход.


Колкото и да не си го признавате, това е истината. Религията на новото време.


Решението, непопулярно - забрана на всички видове хазартни игри, с изключение на спортния тотализатор, и забрана на всички финансови и небанкови институции.Петър Дучев, коментатор

bottom of page