window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Нов протест в подкрепа на Стефан Янев!


След като в днешния ден се проведе протест в подкрепа на военния министър Стефан Янев заради поисканата му оставка от премиера Кирил Петков, в утрешния ден отново се очаква да има демонстрация в негова защита.


Тя ще бъде в 10:30 часа пред парламента, а причината е извънредното заседание на Народното събрание, където се очаква да се гласува оставката на Янев.Късно вчера Стефан Янев използва профила си във Фейсбук, където написа, че няма да подаде оставка.


"Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е демонстрация на волята на парламентарното мнозинство и индикация за политиката, която ще се провежда занапред, подкрепени със съответната ясна, надявам се, аргументация. Ще е добре българските граждани да чуят мотивите, след което ще имат и възможността да проследят какви решения ще се взимат в сферата на отбраната".
С позиция излезе президентът Румен Радев. "Смяната на министъра на отбраната в разгара на военна криза в съседство е риск, отговорността за който ляга върху управляващата коалиция. В избора на министър мнозинството трябва да се ръководи от разбирането за суверенитет, професионална компетентност и способност да се отстоява българския интерес".


От партия „Възраждане“ пък излязоха с позиция, че искат оставката на цялото правителство.


„В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви, ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес“, заявиха от партията на Костадин Костадинов.

bottom of page