window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Новогодишен куверт за близо 12 000 във ВелинградДва месеца остават до коледните и новогодишните празници. Български курорт шокира с рекорден куверт за Нова година от 11 500 лева. Баснословната сума предизвика вълна от бурни реакции в социалните мрежи. Скъпият пакет за нощувките е не за Дубай или Малдивите, а в българския град и популярна СПА дестинация Велинград, разказват в предаването "Събуди се" по NOVA.


"Веднъж се живее", си каза Бил Гейтс и резервира апартамент във Велинград за Нова година". Това е един от най-популярните постове в социалните мрежи, свързани с новогодишното предложение на известен петзвезден хотел в СПА столицата на Балканите.


Мениджърът смята, че цената от 11 500 лева е напълно реалистична за българския туристически пазар.


"Цената, която шокиращо звучи за хората, всъщност е голям президентски апартамент около 200 квадрата за шестима възрастни, за четири нощувки. В тази цена се включват нощувки, закуски и вечери, празничната вечеря в новогодишната вечер, много богата програма, музикална заря, целодневна детска анимация, достъп до СПА център и най-голямото богатство - минералната вода във Велинград", обяснява Анна Божкова.

Колкото и стряскащо да звучи, пакетът от 11 500 лева вече е купен.


Президентският апартамент за Нова година е резервиран още преди два месеца. "При нас не е евтино. Ние сме хотел и бизнес, който имаме самочувствието, че се грижим за нашите гости, предлагаме висококачествена услуга, ние искаме да сме от туристическия бизнес, на който не се гледа негативно и това има цена, както навсякъде по света", допълни мениджърът на хотела.


Туристическият бранш във Велинград обяснява, че офертите тази година са с 30% по-скъпи.


С тези оферти Велинград застана до световно известни екзотични дестинации и предизвика бурни коментари в града. В по-малките хотели и къщи за гости във Велинград цените са далеч по-ниски, а свободни места в тях вече трудно се намират. Дори и на по-високи цени, стаите във Велинград са разпродадени отпреди месец. До момента 70% от хотелите в курорта вече са запълнени

bottom of page