window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Нови Ковид репресии за жителите на софийска област


От днес в софийска област се въвеждат нови фашистки ковид репресии срещу българските граждани. На фона на това, че в Англия и Дания бяха премахнати всички мерки, у нас управляващите налагат все по-тежки рестрикции за тези, които не са част от сценария им, свързан с измисления вирус.


Новите мерки са следните:


За периода от 07-11 февруари 2022 година се въвежда обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици от 5-и, 6-и, 8-ми, 9-и и 11-и клас от образователните институции в Софийска област.


За периода от 14-18 февруари 2022 година се въвежда обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици от 7-ми, 10-и и 12-и клас от образователните институции в Софийска област.


Преустановяват се груповите посещения в центрове - езикови и образователни, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни такива, школи за танцово и музикално изкуство, клубове и други предоставящи организирани групови услуги за деца и ученици.


Преустановява се провеждането на детски лагери и групови туристически пътувания (екскурзии) с организиран транспорт и груповите посещения на туристически обекти; провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито, като музикални и други фестивали, събори, панаири, празници, фолклорни инициативи, фермерски пазари и базари и други, без прилагане на зелен сертификат.


Въвеждат се ограничения до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейностите със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл.б 124 от Закона за туризма, въвеждане на работно време до 22:00 часа, при спазване на зелен сертификат.


Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, отчетно-изборни събрания и други, без прилагане на зелен сертификат.


Допуска се провеждане на културни, сценични и други мероприятия, циркови представления, прожекции на филми при използване на до 50% от капацитет/работна площ/брой лица, заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5 метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на зелен сертификат.


Провеждане на спортни състезания с професионален характер на закрито и на открито се допуска при използване на до 50% от капацитета за публика (брой лица), заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5 метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на зелен сертификат.


Преустановят се посещенията в пенсионерски клубове на територията на Софийска област.


Търговските центрове, магазини и общинските пазари да работят при условие, че е организирана и се спазва еднопосочност на движението на xopaта и е създадена организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не се допускат повече от 1 човек на 8 кв.м. и задължително носене на маска.


Към 01.02.2022 година Софийска област продължава да попада в лилавата зона, заболеваемостта в района е над 2000 на 100 000 души за 14-дневна база.

bottom of page