window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Нинова рови под дъното, време е да си ходи"


Един от най-колоритните социалисти Сергей Станишев поиска оставката на Корнелия Нинова. Това се случи при участието му в студиото на БТВ.

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, защото в противен случай ще ровим под дъното", сподели бившият премиер и председател на ПЕС Сергей Станишев.


По думите му четири пъти избори за 18 месеца е скандално и е тежка диагноза за българската политическа система. Играят си игра с огъня, на хората ще им писне и ще си платят цената, изтъкна Станишев и добави, че компромиси ще се правят и на пролет, но има страх от идващата зима.


Слаби резултати от изборите имат всички. БСП падна до най-ниското си историческо дъно, посочи той. Всички социалисти трябва да осъзнаят, че нещата са опрели до кокала и всичко опира до оцеляването на БСП, каза Сергей Станишев.


Според него войната с президента се е оказала безплодна за БСП. "БСП беше част от правителство, което беше най-русофобското", оцени Станишев. На него не му е безразлично бъдещето на БСП и на левицата, като за Станишев не е актуален въпросът да бъде лидер на партията. "Това унизително положение на партията трябва да бъде прекратено", настоя той.


По отношение на позицията на България за членство на Украйна в НАТО, Станишев заяви, че позицията на президента Румен Радев е правилна. Влизането на Украйна в НАТО означава Алиансът да се включи в самата война, изтъкна бившият премиер. Трагедията е огромна, както за Украйна, така и за Русия, защото загиват войници, мирни граждани и бежанци. Колкото по-бързо се стигне до мир, толкова по-добре за всички. В момента Европа кърви финансово в посока Русия и европейската индустрия е в колапс, категоричен бе Станишев.

bottom of page