window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Спекулира ли Явор Гечев с мизерията на народа?


Автор: Виктор Волокин


Това, че сме бедни, като църковни мишки е ясно. Та ние сме бедни от почти 80 години. Ясно е, че няма как да забогатеем рязко. Ще свикнем с цената на краставиците, дори когато тя съвсем скоро стигне 10 лв. за килограм. Лошото е, когато властимащите не се опитват да направят нещо по въпроса, оправдавайки се с това, че са част от служебен кабинет. Ами аз не мога да се сетя откога не сме имали редовен такъв.


В едно телевизионно студио земеделският министър Явор Гечев заяви, че няма никакъв инструмент за намаляване на ДДС върху храните. Министърът коментира, че надценката на продуктите в магазините не трябва да надвишава 20%. Дотук добре, но се питам кой може да контролира това, след като самият Гечев твърди, че не може. По думите му огромна част от цените при хранителните продукти са започнали да влизат в промоции до 25%.


Това го оставям без коментар, защото всички ние пазаруваме ежедневно, а джобът изтънява все повече. „Поскъпването на цените на храните е болезнен за голяма част от хората. В резултат от усилията ни в последните седмици излизат на светло някои нелоялни търговски практики при образуването на цените.


Това заяви само преди няколко дни служебният премиер Гълъб Донев. Явно 25 процентните промоции са само еротичен мираж в главата на министър Явор Гечев. Така излиза.

bottom of page