window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

"Не се правете на ударени"


Така е назован поредният остър коментар на политическия анализатор Георги Николов- Гецата в социалните мрежи. Вижте го без редакторска намеса:


"Просто не ви е вързало да станете мутри в началото на 90-те. Кофти, че не завъртяхте нелегален бизнес в началото на Милениума. Бахти тъпия късмет, че не сте политик или нему приближен с днешна дата.


Близо сто процента от вас са си мечтали именно за това в определен период от живота си. И говоря предимно за мъжете. Жените с подобни амбиции ги постигат доста по- лесно, с цялото ми уважение. Просто спят с горепосочените. Те са слабия пол и им е простено. Но говорим за мъжагите, които имат право на глас и на избори, и във фейсбук и на пейката пред входа.


Приемете образа на Георги Семерджиев, като съседското хлапе, което просто беше по- отворено и минаваше между шамарите на пияните си съседи. Не го целеха с вътрешната част на ръката, защото самата ръка се стряскаше от името и комунистическото потекло на дядо му. Баща му беше Просто син на горепосочения. Момичето с фуражка и белезници с фамилия Радева е забранения фетиш в сънищата на съседите от предходните две изречения.


Тя е там за да изкарва пари. Щото може. Част от вас също могат…и също изкарват. Въпросът ми е защо се правите на ударени. Израснали сте с всичките грехове на новосформираното посткомунистическо общество. Въртели сте гюбеци, възхищавали сте се на всякакви безбожия, почти половината сте си мислили за самоубийство, само защото е модерно, и някак от самосебе си ви запука за ценности.


Не, не ви пука. И на мен не ми пука, защото на близкото кръстовище няма светофар, просто защото скоро там не е имало инцидент. Така е и в мозъците ни, където доста често свети просто зелено!"

bottom of page