window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page

ЧАТАЛ ПАЗАР - гр. София бул. Самоков 28

Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Неща, които мобилният ти телефон може да прави, но ти не знаеш !1. Номерът за спешни случаи в целия свят е 112. Той може да бъде избран дори ако телефонът ти е блокиран.


Пробвай!


2. Забравил си си ключовете вътре в колата и си далече от вкъщи, където имаш резервни ключове, за да я отвориш? Ами добре, тогава се обади у вас и накарай някой да приближи дистанционното на колата до телефонната слушалка. Ти дръж мобилния на около 20 см от вратата на колата.


А сега у вас да натиснат копчето за отваряне...

Бинго! Ключалките се отвориха.


Същото става и за багажника.


Направи проба!


3. Падна ти батерията на мобилния? Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си, който щом набереш *3370# автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд.


Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.


4. Какво да правиш ако ти откраднат мобилния? Търговците на мобилни крият тази информация, за да може крадецът да ползва телефона и да консумира услуги, а жертвата на кражбата да си купи нов апарат и също да консумира услуги.


5. Трябва да намериш серийния номер на телефонния апарат. За да го направиш, просто маркирай *#06#, БЕЗ ДА ИЗБИРАШ, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат.


6. Запиши си този номер и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно, дори и крадецът да смени СИМ-картата.


7.Вероятно никога няма да си върнеш този апарат, но поне ще си сигурен, че крадецът никога няма да може да го използва.


8. НАЙ-ВАЖНОТО в случая е, че ако всички знаеха тази хитринка, кражбата на мобилни телефони щеше да е безполезна.


9. Изпрати това съобщение на всички твои познати да си помогнем взаимно. И не забравяй да си запишеш на сигурно място серийния номер...

bottom of page