window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Немска овчарка плува 11 часа до брега, за да повика помощ за стопанина си!


Независимо дали предупреждават семействата си за пожар в къщата или ги спасяват от нападател, изглежда добра идея да имате куче около вас. В природата на кучетата е да бъдат закрилници и ангели пазители за своите собственици.


Такава е и историята на кучето Хайди. Немската овчарка от Австралия, която направила всичко възможно, за да спаси собственика си. Когато полицията в Мортън Бей, Австралия била уведомена от рибар, че има куче, плуващо в залива съвсем само, те разбрали, че нещо се случва.

63-годишният стопанин и Хайди, често ходели на риболов заедно навътре в океана, но този ден се случва инцидент и лодката потъва. Кучето усетило, че ако не направи нещо и двамата ще загинат затова решава да плува до сушата и да потърси помощ. Кучето плувало 11 часа, за да стигне до залива с последни сили, но показало силна воля.


За щастие животното било забелязано от мъж, който се опитал да измъкне кучето от водата, но то се съпротивлявало. Хайди се върнала обратно във водата. Било очевидно, че се опитва да каже нещо.

След активизацията на местните власти, мъжът бил открит да се държи здраво за лодка, която потъвала на десетина километра от мястото където открили Хайди. След като бил изваден от водата, полицията научава повече за историята.

Мъжът разказва пред полицията, че лодката е загубила ток в сряда вечерта и се е напълнила с вода.

Хайди, за която ветеринарният лекар установил, че е невредима, „изненадващо“ е плувала около единадесет часа, докато стигне до сушата за помощ, каза полицията. Собственикът й е транспортиран в местна болница, но няма сериозни наранявания.

След случката Немската овчарка Хайди била обявена за почетно полицейско куче от служители в Мортън Бей, Австралия, като получила дори медал.


bottom of page