window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Наш ски курорт отваря врати


Ски-сезонът в Пампорово се открива днес, съобщи Таня Маринова, маркетинг директор на „Пампорово“ АД. Тя прогнозира очакван силен сезон в курорта, през която заетостта в хотелите се връща на нивата отпреди пандемията.


Първите за сезона чартъри с ирландски туристи вече пристигнаха в Пампорово.


Оръдията за изкуствено заснежавана в курорта работят денонощно през последните дни, през които температурите паднаха под минус 3 градуса. Пистите се заснежават и обработват, благодарение на работата на екипа на ски-зоната, който се справя с проблема с липсата на естествен сняг и пролетното време до края на миналата седмица.


Днес отварят пет писти - 1, 1А, 6, 10 и 11, обслужвани от лифтовете № 1, 2, 5 и 7. Съобразявайки се с метеорологичните прогнози, от дружеството предвиждат в следващите дни да се отварят поетапно и допълнителни писти.


В дните от 23 до 28 декември дневна лифт карта в Пампорово ще струва 75 лв. за възрастни, 59 лв. за младежи (12-17.99 г.) и за лица над 65 години, 45 лв. за деца от 7 до 11.99 години.


След това ще влязат в сила редовните цени на лифт картите за сезона - 85 лева за възрастни, 67 лева за младежи и скиори над 65 години, 51 лева за деца за дневна карта.


От тази зима Пампорово въвежда нов тип ски карта - "Select", която бе продавана на преференциални цени и отворени дати за ползване в навечерието на сезона. Всички видове ски карти могат да бъдат купени или презаредени онлайн на интернет страницата на "Пампорово" АД.


Български, английски, ирландски, румънски, гръцки, турски и молдовски туристи се очакват около Коледно-Новогодишните празници в Пампорово. Чартърната програма с чуждестранни ваканционни групи към курорта е възстановена в пълния обем, според данни на „Пампорово“ АД.bottom of page