window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Над 300 пожарникари излязоха на протест срещу „Промяната“


Над 300 пожарникари протестираха в центъра на София срещу „промяната“. А по-точно служителите са срещу орязването на разходите в бюджета за пожарната, както и нулевото предвидено повишение на работните заплати в сектора.


Исканията на работещите в дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са за 20% увеличение на заплатите. "Защото както за всички инфлационните процеси вървят, така това става и за нас. Не сме съгласни само за персонала на изборни длъжности и съдебната власт да бъдат предвидени средства за повишение на възнагражденията", недоволен е Венцислав Станков, президент на синдиката на огнеборците и спасителите "Огнеборец".И посочи - стартовата заплата на един пожарникар била 1111 лева, а заедно с допълнителните възнаграждения можела да стане най-много 1350 лева.


Пожарникарите са притеснени още и от намеренията на представители на четворната управляваща коалиция - БСП, да бъдат извадени от структурата на МВР и да бъдат обособени в отделна институция.

Протестиращите внасят исканията си в Министерски съвет, Министерството на финансите и Народното събрание.

bottom of page