window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Мъж се бори за живота си след полицейско насилие


42-годишен мъж се бори за живота си в монтанската болница, след като преди това е бил задържан от полицейски служители в Берковица за притежание на наркотици.


Според полицията той се е самонаранил в ареста като паднал върху маса.


Зоран и негов приятел били на площада в града миналия четвъртък привечер във видимо нетрезво състояние. Забелязали ги служители на реда. При извършен обиск в районното управление в раницата на мъжа са открити 2,25 грама канабис.


Според информацията на полицията той е ударил униформен в лицето и дясната ръка. Според бюлетина на МВР към 2.00 ч. след полунощ Зоран става от леглото в ареста и пада няколко пъти върху масата, при което се наранява сериозно. Извикана е линейка и арестантът е откаран в болница.


„Той беше приет към 6.00 ч. сутринта с черепно-мозъчна травма, с разкъсна рана на лицето и с гръдна травма. Беше опериран по спешност”, разказва медикът, приел 42-годишния мъж в болницата. По думите на лекаря не е възможно пострадалият да се е самонаранил. Подобни подозрения имат и близки и приятели на задържания.

bottom of page