window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Многожество протести срещу "Промяната" на 18-ти майБлизо 10 протеста ще има на 18 май в София срещу управлението на "Продължаваме промяната". Основно е недоволстворо на превозвачите, което ще блокира някои от основните столични булеварди.


Къде ще бъде спряно утре движението в София заради протестни блокади и шествия информират от Столична община.


"Припомняме, че за утре е насрочен протест на превозвачите. Превозвачите настояват за премахване на биодобавката в горивата, премахването на акциза, одит на тол системата и разширение на обхвата на субсидираните превози. Ще протестират също служителите на столичния градски транспорт и таксиметровите шофьори.


Във връзка с провеждането на протестите, които са съгласувани с общината, на 18 май, въвеждат промени в организацията на движението на няколко места в столицата.


Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с три сборни пункта - кръстовищата "Лъвов мост", Сточна гара и Петте кьошета. Заявеният начален част на пунктове е 8.00 ч., а тръгването от тях - в 9.30 ч., когато започва провеждане на шествия.


От 9.30 ч. от трите пункта шествията тръгват към Министерство на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението между 9.30 - 10.00 ч. по следните маршрути:


- От пл. "Лъвов мост" по бул. "Кн. Мария Луиза", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски";


- От Сточна гара по бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски";


- От Петте кьошета по бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Г. С. Раковски";


В 10.30 ч протестиращите пред Министерство на финансите пък ще тръгнат към Министерски съвет. Шествието ще е по маршрут: ул. "Г. С. Раковски" - бул. "Цар Освободител" - пл. "Княз Александър I Батенберг" - бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост". От 11.00 до 13.00 ч. пък е предвиден протест пред Министерски съвет.


Вторият протест, който ще се проведе утре в София, е на Националния таксиметров синдикат. Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. "Черни връх" и бул. "България".


В тази връзка от 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. "Кн. Мария Луиза" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Екзарх Йосиф".


От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. "Черни връх" и бул. "България", посока бул. "България".


Само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Кн. Мария Луиза" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Екзарх Йосиф", с изключение на колите на градски транспорт.


За третия протест, организиран от Камарата на автомобилните превозвачи в България, се въвеждат следните промени в организацията на движение: От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста, както следва:


- всички паркинги на пл. "Александър Невски";


- на бул. "Кн. Александър Дондуков" между ул. "Злетово" и пл. "Независимост";- бул. "Тодор Александров" между бул. "Христо Ботев" и бул. "Кн. Мария Луиза".


От 08.30 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в двете активни десни ленти на пътното платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на масов градски транспорт и извън зоните за престрояване, както следва:


- на бул. "Цариградско шосе" в участъка между Околовръстен път и "7-ми километър" (пътен възел с бул. "Христофор Колумб"), в двете посоки.


- на бул. "Ботевградско шосе" между магазин Джъмбо и бул. "Владимир Вазов", в двете посоки


- на бул. "Царица Йоана" между бул. "Панчо Владигеров" и бул. "Д-р Петър Дертлиев", посока център, крайна дясна лента.


Само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР от 10.30 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на масовия градски транспорт, както следва:


- бул. "Кн. Александър Дондуков" между моста "Чавдар" и пл. "Независимост";


- бул. "Тодор Александров" между бул. "Кн. Мария Луиза" и ул. "Опълченска".


bottom of page