window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Митрофанова: Войната не ни е нужна! Не разбираме войнствената реторика на НАТО и ЕС


Посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова заяви в студиото на Нова телевизия, че никога братската ни държава няма да започне първа война и не разбира войнствената реторика на държави, които членуват в ЕС и НАТО.


„Русия смята за неприемлива дори мисълта за война с Украйна. Бих искала да обясня на гражданите на България, че не става въпрос изобщо за Украйна. Става въпрос за построяването на европейска система за сигурност. Украйна се използва като предлог за напрягане на обстановката и ако разгледате историята – и вие, и европейците чудесно знаете, че Украйна и Грузия бяха една червена линия за руската федерация,”, заяви в екслузивно интервю в сутрешния блок на Нова телевизия посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова.


„Важно е да се постави основният въпрос – за какво ни е на нас Украйна? За какво ни трябва да започнем война срещу Украйна? Какъв е смисълът? Какви задачи ще решим с тази война? Никакви задачи не решаваме. Украйна е наш съсед. Ние трябва да живеем мирно с тях. Какво може да стане според мен днес? Може да стане някаква провокация. Провокация по отношение на Донецка и Луганска република”, добави Митрофанова.


„Прекият въпрос е свързан с истерията, която се нагнетява в медиите, че Русия е събрала сили и по тайни пътеки се промъква към Украйна. Украинският президент вече каза, че не вижда никаква заплаха, секретарят на съвета по сигурността на Украйна смята, че няма опасност. Но въпреки това САЩ и Англия, преди всичко НАТО, усилено въоръжават Украйна, предават смъртоносно оръжие - нещо, което е изключително небезопасно за в бъдеще”, обясни тя.


По думите на Митрофанова някой се опитва да провокира, ако не война, то някакви военни действия, след което може да има „много сериозни санкции”.

„Ние сме срещу членството на Украйна във враждебен на Русия блок. Затова - това е една демонстрация на сила, за да се успокоят онези, които биха искали да провокират нещо в Украйна”, категорична е тя.

bottom of page