window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Министър напусна БСП


Бившият министър на отбраната Ангел Найденов - едно от знаковите лица на БСП, обяви, че напуска партията след 43 години членство.


Във Фейсбук той написа, че след заседанието на конгреса на БСП и след случилото се на него - приетите решения и особено саморазправата с част от хората със собствено мнение и позиции, различни от тези на ръководството, няма място в БСП.


Найденов е категоричен, че тази не може да бъде неговата партия.


"Не е партията, за чието развитие и укрепване не съм жалил сили и време след 89-та година, не е партията, която да споменавам с удовлетворение и упование заради решения, политики и поведение, не е партията с дух, принципи и ценности, от които да не се срамувам!", подчертава той.


Припомняме, на вчерашния конгрес на БСП бяха изключени 13 членове на Националния съвет, част от които скандираха "оставка" за лидера си Корнелия Нинова - Светлана Шаренкова, Петър Витанов, Петя Михалевска, Ленко Петканин, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Мартин Жлябинков, Ана Пиринска, Николай Бриевски, Атанас Атанасов, Ралица Андреева, Ваня Добрева, Костадин Паскалев.


Освен тях БСП потвърди и изключването на Кирил Добрев от Националния съвет.

bottom of page