window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Министър Гечев се крие, като мишка!


Автор: Виктор Волокин


Поведение на гризач демонстрира в последните дни служебният министър на земеделието Явор Гечев. Макар и в предизборна кампания той би следвало да продължи да изпълнява своите правомощия в зададения му ресор, но не би. Ето малко повече по темата:


От Асоциацията на овощарите настояват до 20 март да им бъде изплатена обвързаната подкрепа. За тях всеки ден забавяне на средствата е проблем, защото вече над половин година правят само разходи. Освен това от сектора настояват да научат размера на ставките, но това да не става в деня на превода на парите, а по-рано.


Те коментират и резултатите от проведения в петък Консултативен съвет по плодове и зеленчуци, от чиято работа овощарите не са удовлетворени. Те отдавна настояват за среща с министър Явор Гечев, от есента досега са писали няколко писма до ръководството на аграрното министерство.


„Изпратихме писмо с искане за среща с министъра, в него сме посочили 13 точки, като сме се опитали да синтезираме най-важните теми, а имаме и още много въпроси. Но за пореден път министърът не беше част от тази среща. Смятаме, че Консултативният съвет беше част от отговора на искането ни за среща, но не във формата, който искахме, защото има въпроси, на които отговор може да даде той“, коментира председателят на овощарския съюз.


Задават се съмнителни избори и има немалък шанс служебното правителство да продължи своята дейност още дълго. Така че, министър Гечев, погрижете се за овощарите, погрижете се за хората с малък и среден бизнес, защото макар и да сте "служебен" вие също подлежите на обществено недоволство и народни санкции. Примери доста!

bottom of page