window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Милионерите от БСП искат българите да обеднеят още повече


Корнелия Нинова и нейните близки партийци в БСП искат обикновените българи да обеднеят още повече.


Докато известната като г-жа Лъжа лидерка на партия е возена от шофьори в скъпи возила, както и нейните съпартийци милионери пръскат стотици хиляди левове за модерни возила, обикновените българи ще обедняваме все повече.


Днес така наречените "социалисти" предложиха несоциалната мярка, столичани да плащат още по-скъпи услуги, ако се возят в таксита. От БСП - София подкрепят исканията на таксиметровите шофьори за алтернативния данък и тарифите.


Това заяви Калоян Паргов, заместник-председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в Столичния общински съвет.


Той, заедно с председателя на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков и с Михаил Ставрев, член на комисията по транспорт и пътна безопасност, проведоха среща с представители на таксиметровите синдикати и фирми.


По думи на Паргов са справедливи исканията на такситата за компенсация от държавата на алтернативния данък, който всяка година плащат. Според него предвид високите цени на горивата е нормално да се помисли за индексация на минималните и максимални тарифи. Цената на метана надхвърли 7 лева, инфлационните процеси са високи, реално те стигат 30-36%, изтъкна той.


По темата за компенсация на алтернативния данък от държавата Паргов разговаря с министъра на транспорта Христо Алексиев, който е поел ангажимент в Държавния бюджет за 2023 г. да бъдат отделени средства на Столичната община за компенсация на алтернативния данък на таксиметровите шофьори.


Докладът за индексацията на тарифната политика за таксиметровите превози ще бъде внесен от представители на всички политически групи в Столичния общински съвет.


Не бива да се бавим много с внасянето на този доклад, тъй като е необходимо технологично време за претарифиране на апаратите, обясни Паргов.


Той посочи, че новите тарифи ще влязат в сила от 1 януари догодина и до тогава всички таксита трябва да бъдат претарифирани, за да имат право да работят от началото на следващата година по тях. Затова трябвало да се направи всичко възможно на сесията през следващата седмица докладът да бъде внесен и гласуван.

bottom of page