window.registerServiceWorker='app-resource-proxy/v1/resource/c2d57527-65d5-44c2-9eba-2ed1386cdee4/firebase-messaging-sw.js';
top of page
Search
  • НЕУДОБНИТЕ

Милева: Семерджиев е шофирал с близо 170 км./чСкандална информация изнесе говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Георги Семерджиев е шофирал със скорост от 166 км/ч при инцидента на столичния булевард "Черни връх", при който загинаха две жени", заяви Милева.


По думите й това са показали резултатите от направената тройна автотехническа експертиза. Тя подчерта, че Семерджиев е преминал на червен светофар с в пъти по-висока от разрешената скорост и е причинил смъртта на две жени.


Милева заяви, че в градската прокуратура е образувано дело срещу полицаите, разпъвали чадър над Семерджиев. СГП отдели материали от образуваното досъдебно производство за ПТП и образувано ново досъдебно производство за търговия с влияние и от служители от МВР, които са нарушили служебните си задължение, добави говорителят на главния прокурор.


Тя подчерта, че се очакват още няколко експертизи преди делото да влезе в съда.


Припомняме, че в началото на юли Георги Семерджиев блъсна и уби две жени на столичния булевар Черн връх. Бе установено, че той е управлявал превозното средство без валидна шофьорска книжка и под влиянието на наркотични вещества. Прокуратурата започна разследване срещу служители на МВР за покровителство над Семерджиев. Стана ясно, че около 40 служители са били разпънали чадър над обвиняемия.


bottom of page